liliane konings
beeldend kunstenaar

Liliane Konings


Ik word gedreven door de wens om iets te creëren. Het gaat om het maken. Iets buiten mezelf tot stand brengen of dat nu een schilderij is of een ruimtelijk object. Iets maken waarmee ik mezelf verras. Ik werk intuïtief maar wordt onbewust geïnspireerd door gebeurtenissen in mijn leven. Ook gedichten kunnen me inspireren en een wereld bij me oproepen die ik wil schilderen. Maar in eerste instantie heb ik niets nodig dan een doek en verf.


Als kunstenaar heb je vrijheid en creativiteit. Vrijheid om zelf te beslissen wat je doet. Je schrijft je eigen wetten en hoeft je niet aan de wetten van anderen te conformeren. Met alleen werken in je atelier red je het niet. Als kunstenaar moet je tegenwoordig ook ondernemer zijn. Die combinatie ligt me wel. Succes is een combinatie van factoren. Goed zijn, kwaliteit leveren, handig zijn, zakelijk inzicht hebben en een organisatie kunnen opzetten. Maar ook een kwestie van geluk, op de juiste plaats de juiste mensen tegenkomen en vooral vasthoudendheid. Mijn carrière is geleidelijk gegroeid. Dat is voor mij goed, want zo heb ik een stevig fundament gecreëerd. Ik geloof in de lange termijn en in een levensdoel


Met het oprichten van Galerie Kunstproeven in 2010, is voor mij op het gebied van de kunst de puzzel voorlopig compleet. Ik heb er mijn eigen podium, kan er de kunst van anderen exposeren, samenwerken met gelijkgestemden en ik kan er mijn zakelijke ei kwijt. Daarnaast is er bovendien mijn passie voor styling die ik tot uiting breng via mijn stylingstudio No-Frillz. Heel breed van interieur- en eventstyling tot het maken van grafische ontwerpen voor de particulier en de zakelijke markt.